eur:
404.23
usd:
373.88
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Megérkezett az ősz!

Megérkezett a fővárosba is van az a markáns hidegfront, amely meghozta a lehűlést. Délután a Balatonnál a legerősebb lökések a viharos fokozatot is elérték, az Időkép műszerei Keszthelyen 66, Bakonyszombathelyen 77 kilométeres óránként rohamokat mértek. A tó mindkét medencéjében másodfokú viharjelzés van érvényben.

A hőmérsékletek az északnyugati országrészben jelentősen visszaestek, az Alpokalján mindössze 16-17 fokot mutatnak a hőmérők, a Kendig-csúcson pedig a hideg beáramlásának köszönhetően 12 fok alá csökkent a hőmérséklet, eközben a Viharsarokban és a déli megyékben délután még tombolt a hőség - jelentette az Időkép.
A Kaposvár - Szolnok - Nyíregyháza vonaltól északnyugatra rengeteg apró csapadékgóc mozog, melyeket többfelé kísér intenzív felhőszakadás, helyenként apró jégeső, ám villámtevékenységet idáig egyik sem produkált.

Üveges Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelző munkatársa hétfőn az MTI-nek elmondta: a heves zivatarokra vonatkozóan a hétfői egész napos előrejelzésben több területre narancssárga, de az ország többi részére is citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Eszerint az országban bárhol lehet számítani jégesővel és erős széllökésekkel kísért heves zivatarokra.

A legnagyobb eséllyel és a legnagyobb számban az északkeleti területeken - ezen belül Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - és délnyugaton, Zala, Somogy és Baranya megyében alakulhatnak ki olyan intenzív zivatarok, amelyek során a szél erőssége az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatja és akár két centiméternél nagyobb méretű jég is hullhat - hangsúlyozta a veszélyjelző.

Üveges Zoltán arra is kitért, hogy a Sziget Fesztivál térségében hétfőn a hirtelen feltámadó szél okozhat gondokat, ez akár viharossá is fokozódhat. Az erős széllökések sebessége az óránkénti 70, de zivatarok kíséretében akár a 90-110 kilométerest is elérheti. Ezt követően várhatóan kedden és szerdán is erősen fújhat majd szél - tette hozzá.

Kedden kevesebb esőre és több napsütésre lehet számítani, a szél olykor még viharossá fokozódhat. Kedden, szerdán és csütörtökön a csúcshőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Az előrejelzések szerint a hétvégén ismét nyáriasabbra fordulhat az időjárás. Sok napsütés várható, csapadékra csak elvétve lehet számítani, és 24-29 fokig is felmelegedhet a levegő - mondta Bozóki István meteorológus.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×