eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mi segít lazítani egy stresszes nap után?

Egy brit felnőttek kétszer gyakrabban választják az italt, ha lazítani akarnak egy stresszel telt nap után, mint a gyerekeik vagy a partnerük társaságát.

A Drinkaware elnevezésű jótékonysági szervezet munkatársai 825 felnőttet kérdeztek meg Nagy-Britanniában arról, hogy mivel vezetik le napi feszültségüket és negatív érzéseiket.

A válaszadók 61 százaléka az ivást tette az első helyre, 28 százalékuk a gyerekeikkel és 26 százalékuk a párjukkal eltölthető időt.

Az otthoni esti italozásért a nők 73 százaléka, míg a férfiaknak csak 26 százaléka okolta a nap közben elszenvedett stresszt. A nők többsége a bort választja, míg a brit férfiak inkább a sört részesítik előnyben egy átlagos otthon töltött este folyamán.

Ezúttal is kiderült, hogy az iváshoz sok minden szolgálhat indokként: stresszes esemény (a megkérdezettek kétharmada), rossz nap (73 százalék), nagy(szerű) nap (15 százalék) vagy egyszerűen egy jó nap (17 százalék).

A felmérésben résztvevők negyede érzi úgy, hogy hetente legalább kétszer túl sokat iszik - idézte a felmérés eredményét a The Daily Telegraph internetes kiadása. A nőknek hetente 14, a férfiaknak hetente 21 egységnél több alkohol nem ajánlott.

A felmérés szerint a brit nők 61 százaléka a javasolt mennyiségnek legalább a dupláját fogyasztja el, a férfiak 61 százaléka a másfélszeresét.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×