eur:
401.89
usd:
370.47
bux:
74214.86
2024. október 21. hétfő Orsolya

Teljes készenlétben a mentők a Hungaroringen

Az Országos Mentőszolgálat idén is közel 150 munkatárssal, 19 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal, hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel, valamint egy belgyógyászati, traumatológiai ellátásra is alkalmas ambulanciával vigyáz a Formula-1-es futam versenyzőinek és a nézőinek biztonságára.

A versenypálya megfelelő pontjaira települő mentőkocsik személyzete, a "gyorsbeavatkozó" orvosok, a versenyautóból való kimentésre kiképzett mentőcsapatok, valamint a mentőhelikopterek és a kórházi szintű pályaambulancia orvosai, ápolói az elmúlt közel két évtizedben nagy gyakorlatot szereztek a Formula-1-es autóverseny speciális mentési feladatainak ellátásában - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Tudásukról évről évre számot is kell adniuk azon a versenyt megelőző, súlyos balesetet szimuláló tesztvizsgán, ahol az egyes beavatkozások szakszerűségén, a csapatmunka gördülékenységén kívül a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) illetékesei a gyorsaságot is másodpercről másodpercre mérik.

A FIA az idei futam csütörtök délutáni mentési gyakorlatán ismét elismerését fejezte ki a magyarországi Forma 1 Nagydíj egészségügyi biztosítását végző Országos Mentőszolgálat kiváló szakmai munkájáért.

A nézőtéri szektorokba telepített OMSZ mentőegységek tavaly a három versenynapon közel 150 esetben nyújtottak segítséget különféle rosszullétek, sérülések miatt.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Az ukrán elnök szerint tízezer észak-koreai katonát vetne be Oroszország a fronton. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Oroszország külföldön is toboroz, az észak-koreaiak jelenlétére azonban egyelőre nincs bizonyíték, de nem is lehet kizárni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×