eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Meddig marad a kánikula?

A legfrissebb számítások szerint egy hétig kell hőségre számítani. Hétvégén a fővárosban akár 35 Celsius-fokot is mérhetnek árnyékban. Jenki Szilvia meteorológus közölte, hogy A zivatarok hatására rövid idő alatt 8-10 Celsius-fokot is hűlhet a levegő.

A következő nyolc-tíz nap során nem kell tartani jelentős lehűléstől - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia elmondta, hogy időnként felfrissül a levegő, de a hőmérséklet így is meghaladja a sokévi átlagot. Főleg délen, délkeleten lesz végig kánikula a jövő héten.

Szombaton néhol megélénkül a déli szél, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15, 22 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 32, 37 Celsius-fok között alakul.

A hét első két napján erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, ekkor szórványosan zápor, zivatar is lehet. Hétfőn kissé mérséklődik a meleg, de szerdán megint erőteljes melegedés zajlik a Kárpát-medence térségében.

A főváros környékén a jövő hét közepéig 31-33 Celsius-fokot mutatnak a hőmérők, majd pénteken és a következő hétvégén 28 fok körül alakul a hőmérséklet - emelte ki Jenki Szilvia.

A zivatarok hatására rövid idő alatt 8-10 Celsius-fokot is hűvösebb lehet, de gyorsan visszamelegszik a levegő hőmérséklete - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

Noha az ellenzők száma magas volt, a Bundestag pénteken elfogadta a biztonsági, illetve migrációs intézkedések szigorításáról szóló csomagot, amelyet az ellenzéki CDU/CSU és az AfD egyhangúlag elégtelennek tartott, a koalíciós szavazatok azonban elegendőnek bizonyultak a jóváhagyáshoz. A teljes törvénytervezet azonban egyelőre nem léphet életbe, a parlament felsőháza, a Bundesrat ugyanis kifogást emelt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×