INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Jogszabály segítené a felkészülést egy esetleges ipari katasztrófa kezelésére

InfoRádió / MTI
Új törvényben szabályozná a veszélyes anyagokkal foglalkozó cégek, üzemek működését és felügyeletét az egységes iparbiztonság megteremtéséért a kormány. A katasztrófavédelmi kormánybiztos Gödöllőn arról beszélt: a jogszabály segítené az illetékes szervezetek felkészítését egy esetleges ipari katasztrófa kezelésére és elhárítására.

Bakondi György emlékeztetett arra, hogy az új törvényt az elmúlt egy évtized, valamint a tavalyi rekordszintű árvíz és a vörösiszap-katasztrófa kezelésének tapasztalatai alapján alkotják meg. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője úgy fogalmazott: a jogszabály irányt mutathat a veszélyes anyagokkal kapcsolatos baleseti veszélyek megelőzéséről szóló uniós irányelv elkészítéséhez is.

Bakondi György a Seveso II. nevű irányelv végrehajtásáért felelős illetékes hatóságok bizottságának 25. jubileumi ülésén elmondta: az új jogintézmények bevezetésével szoros felügyelet és kontroll alatt tartják azokat az üzemeket, cégeket, amelyek veszélyes anyagokkal foglalkoznak.

A címlapról ajánljuk