eur:
401
usd:
366.68
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Kiderült, hogyan szelídíthetőek meg a férfiak

A házasság kedvesebbé teszi a férfiakat, vagy legalábbis kevésbé antiszociálissá - állítják amerikai kutatók.

A Michigani Egyetem pszichológusai 12 évnyi statisztikát felölelőn követték nyomon férfiak életét, azok 17 éves korától 29. életévükig. Akkorra 60 százalékuk már megnősült. A kutatók arra jutottak, hogy a házas 29 évesek kevésbé garázdák és tivornyázók, mint azok a velük egykorúak, akik nőtlenek.

A tudósokban felmerült, hogy feltehetően a szelídebb férfiak hajlamosabbak a házasságra, így eleve kedvesebb "alapanyagúak" a férjek. Ezért egypetéjű ikerpárok életútját is elemezték, ami azután csak megerősítette tézisüket: a megnősült fivér viselkedése rohamosan javult, míg a továbbra is agglegényé nem változott.

A pszichológusok mindazonáltal arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a nősülni hajlandó férfiak eleve kevésbé antiszociálisak, de magaviseletük a frigy után még tovább javul, feltehetően azért, mert úgy érzik, több lett a vesztenivalójuk, emellett pedig kevesebbet szórakoznak kizárólag férfitársaságban, ami hajlamosabbá tesz garázdaságra, mint a család - adta hírül a brit Telegraph.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Meredeken emelkedik az olaj ára

Meredeken emelkedik az olaj ára

Ázsiában nagy emelkedést láthattunk a kínai és hongkongi piacokon is, ezt követően Európában kivártak a befektetők a délutáni amerikai munkaerőpiaci és inflációs adatok előtt. A vártnál magasabb inflációs adat délután Európában és az USA-ban is negatív piaci reakciót váltott ki, mivel azt a narratívát erősítette, hogy a kamatcsökkentési ciklus lassabb lehet a korábban vártnál. Ma viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is érkezett fontos inflációs adat: az egy évre visszatekintő áremelkedés 3 százalékos volt, vagyis három és fél év után elérte a jegybanki célt. Csütörtökön a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelten estek, a magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, és mérsékelten emelkedett. Az olajár meredeken emelkedett, a befektetők az izraeli-iráni konfliktus és a Milton hurrikán lehetséges hatásait árazzák.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×