eur:
389.01
usd:
361.17
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Évszakos változás jön az időjárásban

Orkán erejű szélre, hóra és hidegre kell számítani csütörtöktől. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak azt mondta: a főváros környékén óránkénti 80-100 kilométeres széllökésekre kell számítani, és a szél csak hétvégére mérséklődik. Csütörtök délutántól 2-5 centiméteres hó eshet - tette hozzá.

Átmenetileg az óceáni levegő szárazabb hulláma közeledik a Kárpát-medence felé, emiatt kedden nyugat felől tovább szakadozik a felhőzet, és bár a fővárosban és környékén előfordulhat kisebb eső, zápor, de nem ez lesz a jellemző - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Bozóki István kiemelte: éjszaka többfelé valószínű eső, zápor, szerdán néhol zivatar is kialakulhat. A gyakran erős déli, délnyugati szelet szerdán helyenként viharos lökések kísérik.

Hidegre egyáltalán nem kell számítani, kora tavaszias lesz az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3, 10 Celsius-fok között várható . A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 9, 15 Celsius-fok között alakul, délnyugaton azonban 16, 17 Celsius-fok is lehet - fejtette ki.

Csütörtökön délelőtt még enyhe lesz idő, majd évszakos váltás következik be, és cudar időre kell számítani - hangsúlyozta a meteorológus, aki közölte: egy ciklon hátoldalán sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul be a Kárpát-medencébe, ami havazást hoz.

A 2-5 centiméternyi hó hullhat, emellett fagypont körüli hőmérsékletre és viharos szélre kell számítani, a főváros környékén óránkénti 80-100 kilométeres széllökések is lesznek - emelte ki Bozóki István.

A szél mérséklődni fog hétvégétől, de hajnalonként kemény fagyok lesznek, és a napközben is csak +2, -4 Celsius-fok valószínű - mondta a meteorológus.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×