eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Joghézag sújtja az ennivaló homárokat

Nem számít bűnténynek a fogyasztásra szánt homárok medencében, összekötözött ollókkal történő tartása - állapította meg a münsteri államügyészség Németországban.

A hatóságok megszüntették a Ratio kereskedelmi hálózat ellen állatkínzás miatt indított nyomozást, és átadták az esetet a helyi állatorvosi szolgálatnak.

Az államügyészség azzal indokolta döntését, hogy a homárok nem gerincesek, ezért medencében való tartásuk nem büntetendő.

A Ratiót a PETA állatvédelmi szervezet jelentette fel, mivel úgy vélték, megsérti az állatok tartására vonatkozó állatvédelmi törvényeket.

Edmund Haferbeck, a PETA szóvivője szerint joghézag esete forog fenn. A münsteri állatorvosi szolgálat most azt vizsgálja, nem történt-e szabálysértés.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×