eur:
401.44
usd:
363.53
bux:
72716.35
2024. október 3. csütörtök Helga

Éjszakáig tarthat az oltás Szabadbattyánban

Várhatóan az éjszakai órákig tart majd annak a tűznek az oltása, amely a Fejér megyei Szabadbattyán külterületén keletkezett, egy raklapot gyártó üzem udvarán - mondta Vén Norbert tűzoltó alezredes, helyszíni tűzoltásvezető. Az előzetes információkkal szemben nem több száz, hanem több tízezer raklap kapott lángra.

A székesfehérvári tűzoltóság osztályvezetője elmondta: a fehérvári tűzoltóságra 15 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Szabadbattyánban, egy raklapot gyártó üzem udvarán égnek az ott tárolt raklapok.

Az udvaron 1500 négyzetméteren, 5 méter magasságban felhalmozott, hézagmentesen tömörített raklapok égnek, több tízezer darab.

A helyszínen egyáltalán nem áll rendelkezésre tűzcsap - mondta a tűzoltásvezető, hozzátéve: vannak ugyan tűzivíz-medencék, ám azokból technikai okok miatt nem sikerül a vizet kinyerniük a tűzoltóknak. Emiatt a járműveikkel egyre több külső vízfelvételi lehetőséget kell keresniük, s a vizet egyre messzebbről kell vinniük.

A tűz átterjedt a raklapok melletti telken lévő ablakgyár csarnokára: a homlokzati szigetelés leégett, néhány ablak kitört, károsodott az épület álmennyezete is - tette hozzá az alezredes.

A környező épületeket - a tűzoltók gyors és hatékony munkája mellett - az védte meg, hogy a raklapokat körbevevő kerítés vasbetonból van. A tűzoltók jelenleg egy erőgépet várnak a helyszínre, amellyel az égő, izzó, illetve a már összeroskadt raklaphalmokat széthúzzák; s szakaszosan folytatják tovább az oltást. Ez az éjszakáig el fog nyúlni - mondta Vén Norbert.

Az eset kapcsán a székesfehérvári tűzoltóságon az ötfokozatú skálán négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el. A helyszínen nagy erőkkel dolgoznak a Fejér, a Veszprém és a Somogy megyéből érkezett tűzoltók; vízszállító és más tűzoltójárművek érkeztek Székesfehérvárról, Siófokról, Balatonfűzfőről és Sárbogárdról is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×