eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Bepanaszolta a makói kórházat egy háziorvos

Bepanaszolta az Egészségbiztosítási Felügyeletnél és az egészségbiztosítónál a makói kórházat egy háziorvos. Domokos Mária megelégelte, hogy az intézmény korlátozta a laborvizsgálatra érkezők számát. A kórház szerint egy beteg sem maradt ellátatlanul.

A Délmagyarország című napilap írt arról, hogy egy makói háziorvosnak elege lett a városi kórház gyakorlatából. Az intézmény ugyanis úgy döntött: kevesebb beteget fogad laborvizsgálatra, mondván, hogy a pénzügyi veszteségek ezt a lépést indokolják.

A kórház korábban előjegyzést vezetett be a háziorvosok által beutalt betegek számára, de ezt július elsején megszüntette, mert akkora volt a várólista.

Ezután új rendszer következett, pontrendszert vezettek be, meghatározták, hogy egy-egy laborvizsgálat mennyi pontot ér, és azt is, hogy mekkora pontérték-keret állhat a háziorvosok rendelkezésére havonta.

Domokos Mária háziorvos szerint a kórház szabálytalanul járt el, ezért kérte az Egészségbiztosítási Felügyelet és az egészségbiztosító vizsgálatát.

"Az OEP állásfoglalás szerint a kórháznak nincs joga a biztosítóval más szerződésben álló alapellátó orvosokat korlátozni." - mondta Domokos Mária.

Dehelán Aurélia, a makói kórház orvos-igazgatója is olvasta az állásfoglalást, de szerinte az nem tiltja, hogy a sürgősen, vagyis a soron kívüli laborvizsgálatra küldött betegek számát egy intézmény megtakarítási okokból korlátozza.

Márpedig náluk ez történt, és úgy véli: ez több helyütt így működik. Az InfoRádiónak elmondta mit gondol mi lehet a háttérben, ugyanis az új rendszert Domokos Márián kívül az összes makói háziorvos támogatta.

"Domokos Mária vállalkozó, neki az az érdeke, hogy a vállalkozása nyereségesen működjön, ezért valószínűleg több vizsgálatot is kér. De az, hogy a saját vállalkozását nyereségesen működtesse, nem biztos, hogy egy intézmény kárára kell megtenni. A mi esetünkben az a probléma, hogy a laborunk működésében fele részben a háziorvosokat szolgálja ki, ez 3 millió forint veszteséget termel havonta. Ezt a továbbiakban nem tudjuk felvállalni." - vélte Dehelán Aurélia.

Dehelán Aurélia elismerte, hogy egy-egy beteg volt, hogy két hetet várt a laborvizsgálatra, de hangsúlyozta, egyikőjük sem maradt ellátatlanul. A pont rendszert egyébként már bevezették Szentesen is, ahol szintén volt emiatt háziorvosi panasz. Az ÁNTSZ korábbi vizsgálata szerint ezzel a szisztémával nincs semmi baj.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×