eur:
396.82
usd:
355.63
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Megáradt folyók és patakok, valamint a viharos erejű szél okoztak gondot

Országszerte a heves esőzés miatt megáradt folyók és patakok, valamint a viharos erejű szél okozott gondot a tűzoltóknak és a katasztrófavédőknek.

A Baranya megyei Máza község alsó részét elöntötte a víz, és a terület tele van uszadékfával. Miskolcon megáradt a Szinva-patak, ezért homokzsákokkal kellett elkeríteni a veszélyeztetett területeket. A Fejér megyei Gyúró településen ugyancsak a medréből kilépett patak okozott gondokat, két házat veszélyeztetett, de a lakók kitelepítésére nem volt szükség. A Heves megyei Gyöngyösön a kiöntött Gyöngyös-patak, Parádon pedig a Tarna-patak vízszintjének megemelkedése okozott gondot.Pest megyében Pilisszentkereszt, Csobánka, Pomáz településeknél a Dera-patak áradása veszélyeztetett házakat. A nógrádi Bátonyterenyén a Kecskés- és Medve-patakok vízszintje emelkedett meg jelentősen; Sámsonházán a Szálaskai-patak lépett ki medréből. Veszprém megyében, Bakonybélen a Gerence-patak öntött ki. A Komárom-Esztergom megyei Pilicscséven egy vályogházat mosott alá a víz, Tardoson egy négyfős családot kellett kitelepíteni.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×