eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Valóban vakká tehet a féltékenység

A nőket valóban elvakíthatja a féltékenység - állapították meg amerikai kutatók egy kísérlet során. Azt egyelőre nem vizsgálták, hogy a férfiakra is igaz-e ez.

Számos dolgot nem vesznek észre a nők, ha figyelmüket eltereli az a gondolat, hogy párjuk más nőket is vonzónak talál.

Amerikai kutatók huszonöt pár részvételével vizsgálta azt az állítást, amely szerint a féltékenység vakká tesz: a nőket barátjuk, férjük mellé ültették, és arra kérték, hogy az előttük lévő monitoron futó fotók közül válasszák ki a tájképeket. A férfiak feladata eközben az volt, hogy ugyancsak tájképeket nézegessenek, és rangsorolják azokat aszerint, mennyire tartják szépnek.

A kísérlet felénél a kutatók azt mondták a nőknek, hogy párjuknak attól kezdve nőkről mutatnak képeket, amelyeket aszerint kell sorba rendezniük, mennyire találják vonzónak őket. A résztvevő nőket és asszonyokat később arról is megkérdezték, mennyire érezték magukat rosszul, tudván, hogy kedvesük más lányok képeit nézegetik.

Mint kiderült, azok a nők voltak a legféltékenyebbek, akik a legtöbb hibát követték el a saját feladatuk teljesítése közben, vagyis a legkevesebb tájképet sikerült kiválasztaniuk; a kutatók szerint ennek oka az, hogy érzelmi alapon kialakuló vakság jött létre náluk, vagyis az emócióik befolyásolták a látásukat.

A kísérlet során azt nem vizsgálták a kutatók, hogy a férfiakra is hasonló módon hat-e a féltékenység.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×