eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Lassabban tanulnak meg vezetni a nők?

Átlagban több órát kell venniük a nőknek ahhoz, hogy sikeresen letegyék az autóvezetői vizsgát - legalábbis Nagy-Britanniában. Egy felmérés szerint a férfiak nem csak hogy gyorsabban tanulnak, de előbb is szerzik meg a jogosítványt.

A nőknek átlagosan 21, míg a férfiaknak csupán 17 óra kell ahhoz, hogy elsajátítsák az autóvezetői vizsga letételéhez szükséges tudást, utóbbiak közül ráadásul valamivel többen teljesítik sikeresen a megmérettetést: 54 százalékuknak kell újra próbálkozni, míg a nőknél ez az arány 57 százalék.

A legtöbb nő esetében az okozhat gondot, hogy az idegesség miatt hibázik: a válaszadók 92 százaléka azt állította, rettegett a feladatok végrehajtása közben. A férfiak ugyanakkor a vizsgabiztossal szemben is magabiztosabbak: igyekeznek jó benyomást kelteni, adott esetben flörtölni vele, hogy könnyebb legyen a dolguk - derül ki a kétezer fő részvételével készült felmérésből.

A kudarcot is nehezebben viselik a nők: csaknem felük bevallotta, hogy sírva fakadt, amikor megtudta, hogy nem sikerült a vizsgája.

Van azonban, amiben a férfiak rosszabbak: nyolc százalékuk vizsga közben agresszívan kezd vezetni, míg többük koccan vagy épp csak elkerül egy balesetet, amikor a vizsgabiztos mögötte ül.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×