eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Erre vágytak a Balaton szerelmesei! Most megkapták

Újra üzemel az egyik balatonboglári Időkép-ViharVadász kamera. A kezdetektől fogva a legnézettebbek közé tartozó webkamerák egy tavaly nyári viharban sérültek meg, és azóta sokan hiányolták a Badacsony, és a csodaszép naplementék élőképét.

Sokan és sokszor kérték nézőink közül a balatonboglári közvetítés újraindítását - írja az Időkép. Május első napjától végre újra adásban van a legkedveltebb webkamera, tájékoztat az oldal.

Egyelőre csak egy kamera működik, továbbá egy különleges meteorológiai érzékelő került ki, de azt ígérik, hamarosan teljes lesz a panoráma is.

A kamera indulásával párhuzamosan egy új funkció is megjelent. Minden kamera-aloldalon elérhető az "elmúlt 30 perc animálása" gomb, melynek segítségével teljes méretben nézhetjük vissza az elmúlt fél óra gyorsított felvételét.

A közvetítés a boglári Tópart22 üdülő fenntartójának, Molnár Imrének köszönhető, aki évek óta segíti a viharvadászokat. Tavaly innen sugározhattuk a második legnagyobb nyári vihart is, amelyet több ezren követtek élőben - olvasható az Időkép oldalán.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×