eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A legtöbb online póker eddig is illegális volt

Szigorították az élő pókerezés szabályait. A változtatások május elsejétől léptek életbe, de az online pókerre ezek nem vonatkoznak. Továbbra is illegális az engedély nélküli, internetes változat, ha van tét és nyeremény. A törvényellenes játszmákról Molnár Krisztián, az APEH Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályának vezetője beszélt az InfoRádiónak.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a póker, akár a kártyatermekben kedvelt játékról, akár komoly, milliós versenyről vagy éppen online, kötetlen szórakozásról beszélünk. Így a játék jogi kereteinek újragondolása nem csupán a játékosok védelmében szükséges, de a pókerezés tisztaságát is megőrzi - mondta az InfoRádiónak Molnár Krisztián.

Május elsejétől hatályos a törvénymódosítás, amely szigorítja az élő pókerjátszmák szervezésének feltételeit. Az online pókerre azonban nem vonatkozik ez a változás.

Csak a Szerencsjáték Zrt. rendelkezik engedéllyel az online módon folytatott szerencsejáték szervezői tevékenységre. Az összes többi, ilyen partikat bonyolító honlap - a külföldiek, amelyek közül több magyar nyelven is elérhető - engedély nélküli szervezői tevékenységek. Ami a legfontosabb, illegálisak, amennyiben van tét és nyeremény.

"A jogszabályi rendelkezések jelen pillanatban is egyértelműek. Ezek a tevékenységek csak engedéllyel működhetnek" - mondta Molnár Krisztián.

A veszélyt az rejti, hogy ezek külföldi cégek, külföldi szerverekről abszolút elérhetetlen jogalanyok.  A jogszabálysértőket nem lehet előállítani, mert nem lehet megtalálni a bűnösöket - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×