eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Reggeli helyett lustálkodás vagy rohanás

Kihagyja a reggelit, a nap legfontosabbnak tekintett étkezését a britek jelentős része - derült ki egy friss felmérésből. A szakértők által a napi teljesítőképesség és vitalitás terén alapvetőnek ítélt reggelit lustálkodással vagy munkába rohanással helyettesítik.

A felmérés adatai szerint a helyiek több mint kétharmada nem eszik reggelit, pedig a szakértők szerint a reggeli tápanyag bevitel a legfontosabb a napi étkezések közül. A 2500 család részvételével lebonyolított felmérés szerint a férfiak azok, akik a legnagyobb arányban hagyják ki a reggeli étkezést: 74 százalékuk számára az ebéd jelenti a napi első étkezést.

A válaszok szerint a britek a reggeli lustálkodás meghosszabbításáért cserébe, mások a munkába rohanásra hivatkozva nem esznek reggelente otthon. Ötből egy fő ez utóbbit nevezte meg fő okként - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A kutatás szerint a kisgyermekes anyák 55 százaléka nem eszik reggelit, míg a családok 47 százaléka érzi úgy, hogy a reggelizési időszak képezi a legerősebb stresszfaktort a napi programjukban.

A kutatás kiemeli, hogy azok is, akik reggelente még étkeznek, kevesebb, mint húsz percet szánnak a reggelire, és azt is a nappaliban a televízió előtt ülve költik el.

A kutatás kapcsán megszólaló Brit Dietetikus Szövetség (British Dietetic Association, BDA) képviselője hangsúlyozta, a reggeli étkezés rendkívül fontos szerepet játszik a megfelelő napi tápanyagbevitel terén, és jelentősen hozzájárul a napközben szükséges koncentráció és szellemi energia biztosításához. A szakértők kiemelték, a vonatkozó kutatások nem mellesleg azt bizonyítják, hogy azok, akik rendszeresen étkeznek, és fogyasztanak reggelit, rendszerint vékonyabbak, mint azok, akik testük tápanyagigényét nem kiegyensúlyozottan elégítik ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×