eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több liter vért veszít - naponta!

Egy indiai lány testének különböző részéből rejtélyes okból szivárog a vér. Az orvosok tanácstalanok, mert semmiféle sérülés nem található a bőrén.

Az Észak-Indiában élő Twinkle Dwivedi szeméből, orrából, fejéből, de még a talpából is vérzik, naponta akár 50-szer is, amelynek következtében előfordul, hogy több liter vért veszít egy nap.

Egyáltalán nem fáj, de gyakran vagyok fáradékony, és a fejem is szokott fájni - nyilatkozta a 14 éves lány, aki rejtélyes problémája miatt nem tud iskolába járni.

Már egy amerikai hematológus is megvizsgálta, de nem talált magyarázatot a jelenségre, és nem is látott semmiféle vágást vagy sérülést a lány testén. "Még nem volt olyan beteggel dolgom, aki minden különösebb ok nélkül vérzik" - mondta a szakértő, fizikailag egész egyszerűen lehetetlennek tartja, hogy valaki a teljesen sértetlen bőrén keresztül vérezzen.

Dr. George Buchanan úgy véli: a lánynak valószínűleg nem alvad rendesen a vére, ám ez nem lehet a teljes magyarázat az állapotára.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×