INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Három évig csuklott, míg végül rájöttek, mi a baja

Infostart / InfoRádió
Kipróbálta a jógát, az akupunktúrát, a hipnoterápiát, az ecetes szilvát, a mustárt, a vizet és sok más egyéb gyógymódot, Chris Sands csuklása, amely meggátolta, hogy normális életet éljen, sehogy sem akart elmúlni. Több évig tartó gyötrelmének végül egy egyszerű vizsgálat vetett véget, igaz ehhez Japánba kellett utaznia.

Az angliai Timberlandben élő Chris Sands 2006 szeptemberében kezdett csuklani, és miután nem bírta abbahagyni, néhány nap múlva saját maga próbált utánajárni, mi lehet a baja. Kutatásaiból rájött, hogy akár agytumor is okozhatja a folyamatos csuklást, ezért orvoshoz fordult.

A doktorok megnyugtatták, hogy nem kell aggódnia, a csuklás biztos a gyomorégése miatt van, de idővel elmúlik. Bár ez így is történt, 2007 februárjában újra előjött, és innentől kezdve két és fél éven át próbálták megfejteni az orvosok, mi lehet a kiváltó ok.

A 26 éves tehetséges zenésznek a problémája miatt pokollá vált az élete. "Amikor a csuklásomról beszélek az embereknek, jót nevetnek, mert nem tudják, mennyire elszívja az energiáimat" - mondta a férfi, aki hozzátette: a csuklás romba döntötte az életét, mert nem tudott dolgozni, vezetni, rendesen aludni és enni, nem költözhetett el otthonról, és barátnőt sem talált magának.

Japánban jöttek rá

Különös problémájával többször is szerepelt a tévében, mígnem Japánból felhívták, hogy utazzon az országba. A gépről leszállva rögtön egy csuklásspecialistához került, aki azonnal egy MRI vizsgálatot végeztetett nála, ami döntőnek bizonyult.

Angliában ugyanis egyik orvosnak sem jutott eszébe, hogy elrendelje a vizsgálatot, Japánban azonban az MRI-nek köszönhetően kiderült: Chrisnek agydaganata van. A férfi ennek ellenére nem Japánban, hanem hazájában akarta megműttetni magát. "Nem akarok senkit sem vádolni, végül is bárhova mentem, jól bántak velem" - tette hozzá.

Múlt év szeptemberében háromórás műtét után sikerült eltávolítani a tumor kétharmadát, és úgy tűnik, Chris végre kigyógyulhat a csuklásból. "Bár időről időre még vannak rohamaim, néhány hónap múlva már teljesen egészséges lehetek" - reménykedik a beteg, akinek ugyan az operáció miatt problémái vannak bal karjának és lábának mozgatásával, szépen halad a gyógyulás útján, és már zenekarával is tudott próbálni.

A címlapról ajánljuk