INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A kolumbiai védelmi miniszter szerint a Télapó szánját láthatták a venezuelaiak

InfoRádió / MTI
Élcelődve cáfolta kedden a kolumbiai védelmi miniszter a kémrepülőgép légtérsértésével kapcsolatos venezuelai vádakat: a tárcavezető szerint a venezuelai katonák vélhetően Télapó szánját látták kolumbiai kémrepülőgépnek.

Gabriel Silva szerint Kolumbia "nem rendelkezik ilyen képességekkel". A miniszter alaptalannak és hamisnak nevezte az ilyesfajta vádakat.

Hugo Chávez venezuelai elnök vasárnap azt állította, hogy pilóta nélküli amerikai kémrepülőgép hatolt be nemrégiben Venezuela légterébe. A gép a szomszédos Kolumbiából szállt fel, és egy venezuelai katonai támaszpont fölött repült el. Az elnök arra utasította, hogy hadsereget, hogy lője le az ilyen kisgépeket, amelyek - mint mondta - "felvételeket készítenek, s még bombákat is ledobhatnak" az ország területére.

Chávez azt állította, hogy Kolumbia birtokában van az ilyen a "jenki technológiának", de Gabriel Silva ezt határozottan cáfolja. "A venezuelai katonák télapó karácsonyi szánját tévesztették össze kémrepülőgéppel" - mondta Silva.

Freddy Padilla kolumbiai hadseregparancsnok ehhez annyit tett hozzá, hogy a hadseregnek kisméretű, pilóta nélküli felderítő repülőgépei vannak, amelyeket energiahordozó vezetékeket és más, lázadók célpontjául szolgáló létesítményeket figyelnek, de nincsenek támadófegyvereik.

A címlapról ajánljuk