INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Már díszítik Oroszország karácsonyfáját

InfoRádió / MTI
A moszkvai Kremlben vasárnap hozzáláttak az ország első számú karácsonyfájának felállításához és feldíszítéséhez.

A közeli Mozsajszkban kiválasztott, 28 méter magas, mintegy 100 éves fa feldíszítése a 2000 játékkal, több száz méternyi lámpafüzérrel és sok egyébbel két napig tart, és december 22-től várja majd teljes díszben a látogatókat.

Az ortodox Oroszországban a télapós-karácsonyfás családi ünnep újévre esik, de a Kremlben is rendeznek ünnepséget december 26-án mintegy 5000, az ország minden vidékéről - idén még Abháziából és Dél-Oszétiából is - meghívott kis vendéggel.

Hagyományosan a Kreml karácsonyfaünnepére a különlegesen tehetséges gyerekeket, különféle tanulmányi versenyek és olimpiák győzteseit, gyermekotthonokban élőket és szegény családok gyerekeit hívják meg.

A szerencsés kiválasztottak december 23-ától érkeznek a fővárosba, s már a repülőtereken külön fogadóbizottságok várják őket. A tulajdonképpeni karácsonyfaünnep mellett különféle kirándulásokban és városnézésekben is lesz részük.

Az ünnepség előkészítésében az elnöki hivatal gazdasági kérdésekben is illetékes részlege mellett részt vett a moszkvai önkormányzat, továbbá számos fontos minisztérium és főhatóság is.

A címlapról ajánljuk