eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Naponta 16 perccel hosszabb ideig boldogok a nők, mint a férfiak

Mindkét nem élvezi a tévézést és azt, ha csak úgy lóghat otthon. A férfiakat ugyanakkor több negatívum éri napközben - derült ki az, Új-Dél-Walesi Egyetem kutatásából.

Az ausztrál egyetem kutatói kérdőívet készíttettek a felmérés résztvevőivel, amelyben arra vártak választ: mindennapjaik folyamán hol érzik jól magukat, és milyen időtartamon át tart ez az állapot.

Kiderült, hogy a férfiaknál átlagosan 10 perccel rövidebb az az időtartam, amikor jól érzik magukat, és 6 perccel hosszabb az, amikor kifejezetten negatív élményeket élnek át. Így összességében 16 perccel hosszabb ideig boldogok a nők naponta, mint a férfiak.

A lazításra szánt időt mind a férfiak, mint a nők nagyon élvezik, például azt, ha a gyermekeikkel foglalkozhatnak, vagy amikor otthon tesznek-vesznek.

A nők számára a nap legnegatívabb része az, amikor nehéz házimunkát kell végezniük, ez naponta átlagosan 90 percet vesz igénybe. A férfiak a napjaik legrosszabb időszakait a munkahelyükön élik át.

Összességében azért tart rövidebb ideig a boldogságérzet a férfiak számára, mert ők napjaik során kevesebb szociális interakció részesei.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×