eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bemutatkozik az 5-ös BMW-k új generációja

Bemutatták az európai BMW-kereskedésekben jövő márciusban debütáló 5-ös sorozat új, hetedik generációját. Az új limuzin sportos és elegáns egyben.

Sportos, elegáns és nagyon erős - ez jellemzi a legújabb BMW-t, az új 5-öst, amelyet hétfőn mutattak be az autógyár székhelyén, Münchenben.

Az elődhöz képest karakteresebb, lendületesebb vonalak, ugyanakkor összességében visszafogottabb forma jól jelzi, hogy vége a Chris Bangle-korszaknak: a februárban távozott főtervező megvalósult elképzeléseit sok rajongó csak nehezen fogadta el. Az új 5-ös látványa ugyanakkor egyáltalán nem megosztó.

Az BMW legsikeresebb szériájának új darabjában debütál a nyolcsebességes automata váltó. A korábbi 5-öshöz képest változás még, hogy az autó teherviselő elemei ezúttal mind acélból készültek, míg a burkolóelemeket, így a például motorháztetőt és az ajtókat - a súlycsökkentés érdekében - könnyűfémből gyártják.

A potenciális vásárlók széles motorpalettáról válogathatnak, amelyben egy 407 lóerős nyolchengeres, három hathengeres benzines (204-306 lóerő), és két, ugyancsak hathengeres dízel (204 és 245 lóerő).

Ugyancsak újdonság a BMW történetében először rendelhető aktív kormányzási csomag, az alapfelszereltséghez tartozik ugyanakkor az elektromechanikus szervokormány és a fékezőfunkcióval kombinált tempomat. Az új típushoz elérhető még többféle kényelmi, biztonsági és fogyasztáscsökkentő eszköz, így a parkolássegítő, ablakra vetítő kijelző, valamint fékenergia-visszanyerő berendezés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×