INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A kínai konyha újabb gyomorforgató fogása: élő ponty a tányéron - videó

Infostart / InfoRádió
Állatvédő csoportok heves kirohanást rendeztek a kínai étkezési szokások ellen, miután a Youtube-ra egy olyan videó került fel, amelyen az látható, ahogy egy még élő pontyot fogyasztanak el a vacsoravendégek.

A Youtube videómegosztó honlapon több ezren nézték már meg azt a pár perces videót, amelyen egy félig megsütött, még lélegző halat esznek meg egy tálról egy kínai étteremben. A főszakács, hogy még élve tudja tálalni a vendégeknek, az állatnak csak a testét süti meg, a fejét nedves ruhába csavarja, hogy tudjon lélegezni. Ezután a tálra teszi, majd szósszal leönti.

A filmen hallani, ahogy a vacsoravendégek nevetnek és viccelődnek, majd a még mozgó halat piszkálgatják, mielőtt ízekre szedik az evőpálcikákkal. A PETA amerikai állatvédő szervezet undorítónak nevezte a videót.


"Minden rendes embert sokkol, ha azt látja hogy a tehetetlen állatokból gúnyt űznek és megalázzák" - tette hozzá a szervezet szóvivője.

Nem ez az első eset, hogy heves bírálatok érik a kínaiak étkezési szokásait, ugyanis néhány étteremben majomagy, kutya, patkány, egér, kígyó és gyík is szerepel az étlapon.

A címlapról ajánljuk