eur:
393.45
usd:
367.72
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Mi lenne, ha egy kontinensnyi ember elköltözne?

Világszerte mintegy 700 millió ember gondolja úgy, hogy "a szomszéd fűje zöldebb", azaz, hogy más országban jobb lehet az élet, mint a sajátjában. A szám nagyobb, mint Észak- és Dél-Amerika teljes felnőtt lakosságáé.

A legtöbben a közép-afrikai országokban gondolják úgy, hogy máshol kellene élniük az életüket - derül ki a Gallup kutatásából, amelyet 135 ország bevonásával készített 2007 és 2009 között.

Közép-Afrikában átlagosan a felnőtt lakosság 38 százaléka szeretne folyamatosan más országban élni, ha lenne rá lehetősége. Ez nagyjából 165 millió embert jelent.

A legnépszerűbb célállomás a vágyakozók körében az Egyesült Államok, a 700 millió embernek majdnem a negyede ide költözne.

A második legnépszerűbb ország Nagy-Britannia, majd Kanada és Franciaország következik a sorban, ezekben egyenként nagyjából 45 millió ember vágyik.

Mintegy 35 millió ember Spanyolországot választaná lakóhelyéül, 30 millióan pedig Szaúd-Arábiába vágynak. Ausztráliába vagy Németországba 25 millióan költöznének.

A legkevesebben az Ázsiában élők közül emigrálnának, itt mindössze a felnőtt lakosság 10 százaléka vágyik máshová.

A reprezentatív vizsgálat 260 ezer 15 év feletti ember telefonos vagy személyes megkérdezésével készült, nagyjából 5 százalékos hibahatárral.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×