eur:
388.38
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egymillió fontjába került az adófizetőknek a világ legkövérebb embere

A közel féltonnás súlyú Paul Mason több mint egymillió fontjába került eddig az angol adófizetőknek. A világ legkövérebb emberének tartott férfira most életmentő gyomorműtét vár, de az orvosok egyelőre nem tudják, miként szállítják el a kórházba.

A Suffolk grófságbeli Ipswichben élő Paul Mason mivel több mint 445 kilót nyom, műtétre van szüksége, hogy valamennyit veszítsen a súlyából, különben az orvosai szerint meghal. A világ legkövérebb emberének tartott férfi a The Sun brit bulvárlap szerint segélyekből él, és a speciálisan kialakított bungalójában naphosszat tévézik és videójátékozik.

A lap számításai szerint az angol adófizetőknek évi 100 ezer fontjukba (közel 30 millió forintjukba) kerül a 48 éves férfi eltartása, a teljes számla pedig már egymillió fontra (majdnem 300 millió forintra) rúg.

Nyilatkozott a férfi testvére, aki elmondta, hogy hat héttel ezelőtt meghalt édesanyjuknak újra jelzáloghitelt kellett felvennie a házra, amelyben együtt élt Paullal, hogy tudják fizetni a férfi ételszámláit. "Szeretem Pault, de teljesen összetöri a szívemet" - mondta keservesen a 43 éves Louise, aki szerint testvére naponta 20 ezer kalóriát fal fel.

A csaknem féltonnás férfira most gyomorműtét vár, ám gondot jelent, hogyan szállítsák át a dél-angliai Chichester kórházába. Szó volt arról, hogy a Brit Királyi Légierő helikopterével viszik át, de a magas költségek miatt erről letettek.

Most azt tervezik, hogy egy különlegesen kiképzett, a túlsúlyos betegek szállítására alkalmassá tett, 5 tonnás mentővel viszik el otthonából az óriást. A speciális műtéti beavatkozás célja a gyomor űrméretének szűkítése, hogy a páciens ne tudjon annyit enni egyszerre, mint most.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×