eur:
388.51
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Börtönőrként dolgozott Amerikában az Interpol által körözött cseh férfi

Egy szigorúan őrzött amerikai börtönben tűnt fel egy az Interpol által körözött cseh férfi - csakhogy nem rabként, hanem börtönőrként. Michal Preclik már egy éve dolgozott a nebraskai büntetés-végrehajtási intézetben, amikor fény derült múltjára, amely egyébként egyszerű internetes kereséssel azonnal bárki számára nyilvánvalóvá válhat.

A 32 éves férfit csalás és drogkereskedelem miatt körözték a nemzetközi hatóságok. Mégis alkalmazták a nebraskai börtönben, ahol egy évig dolgozott, sőt letartóztatása előtt két hónappal elő is léptették a Tecumseh Állami Javítóintézetben.

Patrick Barker, a börtönben dolgozó hivatalnok elmondta: sokkolta őket a hír, hogy Preclik körözés alatt áll. Hozzátette: mielőtt alkalmazták a férfit, az ő hátterét is leellenőrizték - kétszer. A Nemzeti Bűnügyi Információs Központ nemzetközi adatbázisában azonban egyik alkalommal sem szerepelt letartóztatási parancs Preclik ellen.

Dawn Renee Smith bűnügyi szóvivő szerint gyakran eltelik egy kis idő aközött, hogy az Interpol nemzetközi körözést ad ki valaki ellen és hogy az elfogatóparancs valóban megjelenik abban az országban, ahol a körözött személy tartózkodik.

Preclik 2002-ben érkezett Nebraskába, és egy kelet-európaiakat foglalkoztató munkaközvetítő cég segítségével munkát talált egy disznófarmon. Mivel az illegális bevándorlókat is szállító és alkalmazó cég elleni eljárásban Preclik is tanúskodott, megkapta az amerikai tartózkodási jogot - mondta el a férfi amerikai felesége, Kari Preclik, akivel 2005-ben házasodott össze.

A feleség elmondása szerint a drogkereskedelem és csalás vádja egy másik eljárásból származik: Michal Preclik Csehországban is segédkezett egy bűneset felgöngyölítésében. Ez ügyben való tanúskodása során vádolták meg a bűncselekményekkel. A nő szerint azonban semmit sem tudtak a nemzetközi elfogatóparancsról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×