eur:
389.52
usd:
361.58
bux:
68420.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A kínai nyelv a sláger Kelet-Ukrajnában

Kilenc középiskolában kezdik el a kínai nyelv oktatását a kelet-ukrajnai Luhanszk városban, jóllehet a régió sok más tanintézetében is szeretnék beindítani az ázsiai ország nyelvének tanítását a nagy érdeklődésre tekintettel.

A Kelet-Ukrajnában egyre népszerűbb kínai nyelv oktatása fakultatív formában indul a következő tanévtől a luhanszki középiskolákban. A tanulókat a Luhanszki Nemzeti Egyetem megfelelő szintű nyelvtudással rendelkező kínai szakos diákjai fogják oktatni - adta hírül a proua.com internetes ukrán hírportál.

A jelentés szerint a nagyváros egyetemének Konfucius Intézetében hét diákcsoport tanulja a kínai nyelvet. Az iskolai nyelvoktatásban olyan egyetemisták vesznek részt, akik legalább féléves tanulmányi gyakorlatot töltöttek Kínában és jól bírják a nyelvet.

Szerhij Harcsenko, az egyetemi intézet igazgatója a hírportálnak elmondta: a térségben olyan nagy az érdeklődés a kínai nyelv iránt, hogy nem bírják oktatói kapacitással. A megye több járásának iskolái jelezték, hogy szeretnének kínai nyelvtanfolyamot indítani, de erre legfeljebb egy év múlva lesz lehetőség Kína ukrajnai nagykövetségének a támogatásával.

A szakember azt is közölte, hogy az idei felvételi során a luhanszki egyetemen többször annyian jelentkeztek kínai-angol szakra, mint az orosz-angol szakpárra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×