eur:
401.9
usd:
365.91
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

A légierő helikopterével viszik kórházba a világ legkövérebb emberét

A Brit Királyi Légierő segítségét kell igénybe venni ahhoz, hogy a világ legkövérebb emberét kórházba tudják szállítani.

Paul Masonnak különleges segítségre van szüksége ahhoz, hogy chichesteri otthonából a közel 280 kilométerre fekvő ipswichi kórházba szállítsák, ugyanis a férfi 444,5 kilogrammot nyom.

Az orvosok többféle megoldáson gondolkodnak, de az tűnik a legjobb megoldásnak, hogy a 48 éves férfit a Brit Királyi Légierő egyik chinook típusú helikopterével szállítják majd kórházba, de ez sem lesz egy egyszerű művelet.

A túlsúlyos férfit először a háza közelében lévé tisztásra kell vinni egy különleges tolószékben vagy hordágyon, amelyről aztán fel kell tenni a helikopterre.

A korábban mérnökként dolgozó férfi bevallotta: ételfüggőségben szenved, és képes akár napi három családi menüt is megenni, ami nagyjából 20 ezer kalóriának felel meg. Egy átlagos felnőtt számára az ajánlott napi bevitel 2500 kalória körül van.

Két évvel ezelőtt sikerült 286 kilóra lefogynia, ám azóta felszedett 160 kilót. Már 2002-ben is, amikor még nem nyomott több mint négy mázsát, emelővillás targoncával kellett felemelni, hogy elszállítsák sérvműtétre.

A korábbi "csúcstartó" az a John Minnoch volt, akinél valamivel több mint 635 kilót mutatott a mérleg. 1983-ban, 42 évesen halt meg az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Erős hónapok vannak a Duna House mögött

Erős hónapok vannak a Duna House mögött

A harmadik negyedévben a Duna House volumenei jelentősen meghaladták a tavalyi év azonos időszaki (a pénzügyi közvetítés 42%-kal, a hálózati jutalékbevétel 17%-kal nőtt) szinteket. A nyári szezon miatti enyhe negyedéves lassulást várhatóan további növekedés követi az év utolsó negyedévben, amit az olaszországi és magyarországi kamatcsökkentés is támogat - áll a vállalat előzetes jelentésében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×