eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Már kevés testmozgás után is szebbnek látjuk magunkat

Nem leszünk sokkal fittebbek a kevés testmozgástól, mégis szebbnek látjuk magunkat tőle - állítja egy amerikai kutató, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az aktív életmódnak nem csak fizikai előnyei lehetnek.

Azt gondolhatnánk, hogy minél fittebbek vagyunk, annál inkább javul a saját testünkről alkotott képünk is, de ez nem teljesen van így - mondta Heather Hausenblas, a Floridai Egyetem professzora, aki azt vizsgálta, hogy milyen pszichológiai hatással van az emberre a testmozgás.

Vizsgálatának eredménye arra világított rá, hogy testképjavulás tekintetében nincs különbség a heti öt alkalommal 30 perces mozgást végzők és a jóval kevésbé aktívak között.

A professzor hangsúlyozta: már az egyszeri testmozgás is meggyőzheti az illetőt arról, hogy jobban néz ki. A külsővel való elégedetlenség óriási problémát jelent, és táplálkozási zavarokhoz, depresszióhoz, dohányzáshoz, szteroidok szedéséhez és plasztikai műtétekhez vezethet.

"Nőket és férfiakat minden korosztályban egyaránt érinti ez a probléma. Már az ötéves gyerekeknél is egyre többen vannak olyanok, akik nem elégedettek azzal, ahogy kinéznek" - mondta a Heather Hausenblas.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×