eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Óriáscsecsemőtől a minifelnőttig - emberi súlyvégletek

A 8,7 kilós indonéz óriáscsecsemő - aki a héten született - harmincszor nehezebb az eddigi legkisebb súllyal világra jött - és életben maradt - gyermeknél.

A kis lény floridai kislány, már két és fél éves, és anyja terhességének - egy nap híján - 22. hetében született 2007 februárjában 28 dekás súllyal.

Ami a felnőttek világát illeti, az ólomsúly eddigi abszolút bajnoka 630 kilót nyomott "csúcssúlyában", bár ez csak becslés, mert nem tudták mérlegre tenni.

Õ is amerikai, férfi, és két további rekord birtokosa: a legtöbbet fogyó emberé - közel 4 mázsát "dobott le" magáról -, és a legnagyobb súlykülönbségű házaspár nehezebbik fele. Neje - jó ideje özvegye - 50 kiló körüli, azaz 12-szer kisebb tömegű volt férjénél, aki 42 évesen 1983-ban halt meg.

A nők tonnadonna mezőnyében is egy amerikai hölgyé a csúcs: 545 kilót nyomott. 34 évesen halt meg, 2006-ban.

A másik véglet egy mexikói nő, ő még 3 kilós sem volt felnőtt korára, és mindössze 54 centi magasra nőtt. Cirkuszban mutogatták, a lábikrája alig volt vastagabb egy átlagos hüvelykujjnál, felnőtténél persze. 1890-ben halt meg, ám hogy hány évet élt, arra nem tért ki a BBC.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×