eur:
389.35
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A második magyar beteg halt meg újinfluenzában

Megtörtént a második olyan haláleset Magyarországon, amely az új típusú influenza miatt következett be - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A fiatalembernél a boncolás mutatta ki a H1N1 vírust.

Az ÁNTSZ közlése szerint a férfi a Dél-Dunántúlon élt, egészséges volt. Nem volt lázas, beteg, és nem tartozott a rizikócsoportba sem. A járványügyi kivizsgálás folyamatban van - közölték.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfi - aki magyar állampolgár - otthon lett rosszul és otthonában halt meg.

A vírus első áldozata júliusban egy 42 éves magyar férfi volt, aki az új influenzavírus okozta megbetegedésben halt meg. Falus Ferenc országos tiszti főorvos akkor elmondta, a férfi hirtelen kialakuló tüdőgyulladásban hunyt el Magyarországon. A boncoláskor azonosították szervezetében az új típusú, H1N1-es influenzavírust. A beteg korábban nem járt orvosnál, és szív-, illetve tüdőbetegsége súlyosbította az influenza lefolyását.

A tiszti főorvos a korábbi esetet ismertetve elmondta, a férfi közterületen halt meg, azt azonban nem közölte, hogy az ország melyik részén, illetve településén. Akkor azt valószínűsítették, hogy férfi külföldön fertőződött meg.

Magyarországon először májusban mutatták ki az új influenzavírust, mégpedig egy brazil állampolgárnál; a férfi időközben meggyógyult.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×