eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mire jó a vécéöblítészaj-utánzó?

A fiatal japán nők egyik legnagyobb gondján segít, energiát és vizet takarít meg egy ügyes szerkentyű, amely a vécéöblítés zaját utánozza.

A szigetországi hölgyek ugyanis kényesek arra, hogy milyen benyomást keltenek. Nyilvános helyeken különösen ügyelnek arra, hogy amikor vécére mennek, semmiféle árulkodó zaj ne szűrődjön ki. Az új eszköz az öblítés zaját utánzó hangot bocsát ki, és ezzel lehetetlenné teszi, hogy kívülről bárki hallja, mi történik éppen odabenn.

A mesterséges vízöblítés-zajkeltés voltaképpen nem új ötlet, mivel számos női toalettet már elláttak hasonló fali szerkezettel, amelyet az igénybe vevők működésbe is hoztak a kényes pillanatokban. Csakhogy korántsem mindenütt áll rendelkezésre ilyen berendezés, ezért a vendéghölgyek jobbára maguk keltenek zajt oly módon, hogy többször is lehúzzák a vizet, vagy a vécépapírtartóról görgetik le sebesen a papírt, hogy ezekkel a zajokkal fedjék az egyéb hangokat.

A Toto nevű szanitercég számításai szerint egy japán lány átlagosan két és félszer öblíti le a vécét, és így 15 liter víz megy veszendőbe, valahányszor igénybe veszi a toalettet.

A Takara Tomy nevű japán vállalat által a Totóval együttműködésben kifejlesztett új eszköz segít a gondon ott is, ahol a falon nincs megfelelő szerkezet, ezzel jelentős mennyiségű vizet takarít meg. Mi több, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez is hozzájárul, ugyanis a szennyvíz tisztítása jelentős mennyiségű energiát fogyaszt, ha tehát kevesebb a szennyvíz, az üvegházhatású gázkibocsátás is kisebb.

A hordozható vécéöblítőzaj-utánzó alig 8,5 x 5,5 x1,5 centiméteres, két változatban készül, rózsaszínben és fehérben. Novembertől kerül kereskedelmi forgalomba, 1499 jenes áron (mintegy 3000 forint).

Az előzetes piackutatás szerint a serdülő lányok és a fiatal nők, asszonyok örömmel gondolnak arra a lehetőségre, hogy "egy ilyen eszközt tarthatnak majd a zsebükben".

Az új szerkentyű a Toto cég szanitertermékeinek hosszú sorát bővíti: ezek közé tartozik a vízsugaras elektronikus vécé, a melegíthető ülésű toalett, és még több, Japán-szerte igen népszerű hasonló találmány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×