eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elhunyt a világ legidősebb embere 115 éves korában

Száztizenöt éves korában elhunyt a világ legidősebb embere, Gertrude Baines.

Az asszonyt álmában érte a halál egy Los Angelesi-i szanatóriumban - közölték pénteken az intézetnél.

Gergrude Baines 1894-ben a Georgia állambeli Shellman városában született, s akkor lett hivatalosan a világ legidősebb élő embere, mikor a 115 éves Maria de Jesus januárban elhunyt Portugáliában.

Baines édesapja két évvel az 1863-as polgárháború előtt született, és valószínűleg rabszolga volt. A korrekorder hölgy túlélte az egész családját. Egyetlen lánya hastífuszban halt meg gyermekként.

A tavaly novemberi elnökválasztás során a helyi televíziók még arról is beszámoltak, ahogy Gertrude Baines leadta szavazatát Barack Obama mellett. A hölgy elmondta, azért támogatta Obamát, "mert a feketéket képviseli", és sosem gondolta volna, hogy saját szemével láthatja majd az ország első fekete elnökét.

Az asszony takarítóként dolgozott az Ohio Állami Egyetem kollégiumában egészen nyugdíjazásáig, élete utolsó tíz évét a Los Angeles-i szanatóriumban töltötte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×