INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Miről árulkodik a hosszú gyűrűsujj a férfiaknál?

Infostart / InfoRádió
Azok a férfiak, akiknek az átlagosnál hosszabb a gyűrűsujjuk, gyorsabban vezetnek, hajlamosak a veszélyes előzési manőverekre és gyakran parkolnak tilosban - derült ki egy német kutatásból.

Több korábbi kutatásból is kiderült már, hogy a hosszú gyűrűsujj férfiak esetében árulkodik egészségükről és viselkedésükről: jobbak az atlétikában és a futballban, sikeresek a pénzügyi világban, sőt termékenyebbek azoknál, akiknek rövid gyűrűsujj adatott.

A Mainzi Egyetem legújabb vizsgálatából most az derült ki, hogy a hosszú gyűrűsujjal rendelkező férfiak agresszívebben vezetnek. A kutatók 77, átlagosan 38 éves férfit vontak be vizsgálatukba. Miután megvizsgálták, mekkora a különbség a gyűrűs- és mutatóujjuk hosszúsága között, el kellett árulniuk, hogy az elmúlt öt évben milyen közlekedési szabálysértéseket követtek el.

Az önkéntesek közel harmada vallotta be, hogy jogosítványukat büntetőpontok terhelik, a legtöbb esetben ittas vezetés vagy gyorshajtás miatt. Az Accident Analysis and Prevention című szaklapban megjelent tanulmányban a szerzők azt írják, hogy a hosszabb gyűrűsujjú férfiak körében valószínűbb a közlekedési szabálysértés, mivel agresszívebben vezetnek.

Azzal magyarázzák a jelenséget, hogy azok a férfiak, akik az anyaméhben nagyobb tesztoszteron-szintnek vannak kitéve, későbbi életük során férfiasabban, vagyis agresszívebben viselkednek bizonyos helyzetekben. A magas hormonszint egyik fizikális jele az, hogy a gyűrűsujj hosszabbra nő, mint a mutatóujj.

Egy 2005-ös német kutatás szerint azok a nőknek, akiknek gyűrűsujjuknál rövidebb a mutatóujjuk, rosszabb a térbeli gondolkodásuk, így nehezen igazodnak el a térképen és parkolni sem tudnak.

A címlapról ajánljuk