eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

26 éves a világ legöregebb kutyája

Emberi számítások szerint 182 éves a világ legidősebb kutyája, aki kora ellenére jó egészségnek örvend.

Az Egyesült Államokbeli Louisianában él Max, aki 26 évével a világ legidősebb kutyájának számít, bár még hivatalosan nem került be a Guinness rekordok könyvébe.

Soha nem kényeztettem el Maxet - állítja gazdája, Janelle Derouen, aki szerint az a titka kis kedvencének, hogy soha nem adtak neki ételt az asztalról, mindig kutyaeledelt kapott, néha pedig egy kis csontot.

Janelle és férje még 1983-ban vette meg Maxet, a keverék kutyust egy helyi gazdálkodótól, és a háziorvos is erre az évre datálta születését.

A kutyus kora ellenére jó egészségnek örvend, csak enyhe ízületi gyulladástól és hályogtól szenved. Nagyon nyugodt állat, szeret feküdni, pihenni, szunyókálni - sorolja kedvenc tevékenységeit a gazdája, aki szerint még a gyerekkel is szívesen játszadozik, ha nem gyötrik agyon.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×