eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Közel egy évet töltenek azzal a férfiak, hogy bámulják a nőket

Egy brit kutatásból kiderült, hogy a férfiak életük során rengeteg időt fecsérelnek arra, hogy alaposan szemügyre vegyék a hölgyeket - akik szintén nem hunyják be a szemüket, ha az ellenkező nemről van szó.

Egy férfi átlagosan napi 43 percet tölt azzal, hogy 10 különböző nőt bámul meg. Ez évi 259 órát, vagyis 11 napot tesz ki, így kiszámítható: 18 és 50 éves koruk között összesen 11 hónapot és 11 napot szánnak a "stírölésre".

A férfiak híresek arról, hogy alaposan megnézik maguknak a hölgyeket, de érdekes volt azt megvizsgálni, mennyi időt töltenek ezzel - mondta Mark Ireland, a kutatást végző Kodak Lens Vision Centres szóvivője.

A 3000 ember megkérdezésével készült felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak leginkább a szupermarketekben gusztálják a nőket, de természetesen a pubokban és az éjszakai szórakozóhelyeken sem hagynak fel ezzel a tevékenységgel.

Érdekesség, hogy a nők is megbámulják a férfiakat, ugyan összességében kevesebb időt töltenek ezzel: egy hölgy átlagosan napi hat férfit néz meg magának összesen 20 percig, vagyis 18 és 50 éves kora között közel hat hónapot tesz ki ez az idő.

A kutatásból az is kiderült, hogy a férfiak élvezik leginkább, ha megbámulják őket: 19 százalékuk véli ezt hízelgőnek, míg a megkérdezett nők csak 9 százaléka.

A hölgyek 16 százaléka mondta azt, hogy kényelmetlennek érzi, ha férfiszemek gusztálják, míg 20 százalékuk szerint ez felettébb kínos számukra.

A "stírölés" bizonyos esetekben hatékony ismerkedési módszer is lehet: a megkérdezettek 35 százaléka vallotta be, hogy azután kezdett kapcsolatot valakivel, hogy előtte jól megnézte magának az illetőt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×