INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Ne aggódjon, ha nem tud főtt tojást készíteni!

Infostart / InfoRádió
Egy brit vállalat segíteni próbál azoknak, akiknek nincs idejük, vagy egész egyszerűen nem tudnak vizet forralni és tojást főzni: bizonyos angliai szupermarketekbe készre főzött, becsomagolt, sőt meg is tört kemény tojást szállítanak.

A brit Happy Egg Company jóvoltából már nem kell a vízforralással és tojásfőzéssel foglalatoskodni, mivel a cég készre főtt és meg is pucolt tojásokat szállít a nagyobb szupermarketekbe.

Az ötlet onnan jött, hogy egy korábbi felmérésből kiderült: a britek nagy része még életében nem főzött tojást. A vállalat szerint termékük kiválóan alkalmas a nyári piknikezéshez, salátákhoz vagy a gyerekek előre csomagolt ebédéhez.

Párosával árusítják a főtt tojásokat: a kettes csomagolás 89 pennybe (vagyis nagyjából 300 forintba), a négyes pedig másfél fontba (400 forintba) kerül. A cég reméli, hogy az állandóan rohanó, vagy éppen a konyhaművészethez egyáltalán nem értő emberek lesznek azok, akik a szokásosnál többet szánnak majd a tojásra.

"Sokan szeretik a kemény tojást, és azt állítják, hogy el is tudják készíteni. A gyakorlatban azonban csak kevesen tudnak tökéletes főtt tojást készíteni. Itt van a nyár, így biztosak vagyunk abban, hogy termékük valódi sláger lesz a piknikezők körében, és friss inspirációt nyújt majd azoknak, akik ízletes és tápláló harapni valót keresnek" - mondta a Happy Egg Company marketing vezetője, Rob Newell.

A címlapról ajánljuk