INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A kreatív apuka szobrokat készít az eldobott játékokból

Infostart / InfoRádió
Egy angol apának elege lett gyerekei eldobott játékaiból, ezért újrahasznosította őket: óriási szobrokat épít belőlük.

Robert Bradford mára Anglia legnépszerűbb "játékszobrásza", és ezt gyerekeinek köszönheti. A férfi ugyanis a kiselejtezett játékokból kezdte el építeni első szobrait, amelyeket ma már közel négymillió forintot érnek.

"Egyik nap bámultam a gyerekeim nem használt játékait, és közben arra gondoltam, hogy milyen csodálatosan néznek ki. A játékok remek szín-, forma-, és anyagkombinációt alkotnak együtt. Ragasztom, egymásnak tapasztom és összecsavarozom őket" - mondta a művész, aki festőnek és rendezőnek tanult, de később pszichoterapeutaként dolgozott.

Első alkotása egy németjuhász kutya volt négy évvel ezelőtt - természetesen csak és kizárólag játékokból. "Nem igazán kedveltem, de tetszett az alkotási folyamat, így egyre több szobrot készítettem" - mesélte a kétgyerekes apuka, aki ma már minden alkotását legalább 3 ezer darab játékból rakja össze.

Műanyag figurákkal kezdte, de ma már plüssállatkákat, sőt a körömreszelőhöz hasonlatos háztartási tárgyakat is bevon szobrászművészetébe. Rengeteg kutyatulajdonostól kap megrendeléseket, hogy formázzon a házi kedvencekről "játékszobrot".

Eddigi legnagyobb művei (a Játékkatona és a Játékangyal) egyenként két hónapi munkájába kerültek, és nem meglepő, hogy elsősorban a gyerekek tetszését nyerték el.

A művész honlapján megnézheti, milyen szobbrok készülnek a játékokból!

A címlapról ajánljuk