eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A férfiak között teljes az egyetértés, a nők között nem

A férfiak többé-kevésbé egyetértenek abban: melyik nő vonzó és melyik nem az. A nők ezzel szemben gyökeresen eltérő álláspontokat képesek megfogalmazni ugyanazon férfi kapcsán. Mindez választ ad arra, miért törekednek a nők arra, hogy megfeleljenek az általános szépségideálnak, míg a férfiak nem.

Az egyesült államokbeli Wake Forest University pszichiátriai professzora Dustin Wood, és az általa készített tanulmány társszerzője, Claudia Brumbaugh több mint négyezer résztvevőt vont be a vizsgálatába.

A nőknek és a férfiaknak az ellentétes nem képviselőiről, méghozzá 18 és 25 év közöttiekről mutattak képeket, a válaszolóknak pedig egy 10 pontos skálán kellett értékelniük a fotón szereplőket. A megkérdezettek 18 és 70 év közöttiek voltak.

A megkérdezés előtt azonban a vizsgálat készítők általános szempontok alapján kategóriákba sorolták a fotón szereplő férfiakat és nőket. Voltak közöttük elégedettek, büszkék, buják, a férfiak között izmosak, jóképűek.

Míg a férfiak főleg a jó megjelenésű, elégedett nőkre szavaztak, addig a nők szavazatai megoszlottak a különböző kategóriák között. Volt olyan nő, aki az egyik férfit rendkívül vonzónak találta, míg egy másik hölgy szerint az úr egyáltalán nem volt az.

A vizsgálat eredményei választ adnak arra, miért van, hogy a nők mindenképpen egy bizonyos szépségideálnak akarnak megfelelni, míg a férfiak nem gondolják, hogy egy általános elvárásnak kellene eleget tenniük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×