eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Állítólag krokodilt láttak egy franciaországi tóban

Egy állítólagos krokodil tartja rettegésben egy kelet-franciaországi település lakosait.

A helyi halászok rendőrökkel és tűzoltókkal fogtak össze, hogy kézre kerítsék a titokzatos lényt, amelyet elmondásuk szerint már többen is láttak a háromezer lakosú Xertigny melletti tóban - igaz, megesküdni senki sem mer rá.

A hét végén lecsapolták a tó egy részét, reflexiós mélységmérővel is átkutatták, de a "krokodilnak" egyelőre hűlt helye. A készülék jelzett ugyan valamiféle nagyméretű "objektumot", Veronique Mercot elöljáró szerint azonban az lehetett akár egy halraj is.

Vannak, akik úgy próbálnak a végére járni a rejtélynek, hogy a tó partján csirkét kötöttek egy karóhoz, hátha a könnyű zsákmány kicsalogatja a vízből az állatot, amelyet máris a "Vogézek Loch Ness-i szörnyeként" emlegetnek. A falu vezetői azonban azon törik a fejüket, hogy talán az egész tóból le kellene engedni a vizet.

Bruno Aime, a helyi halászok szervezetének alelnöke a France Info rádiónak azt mondta, hogy a "lény" valószínűleg nem más, mint egy hatalmas ponty. "De én sem zárom ki, hogy más is lehet. Akár egy másfél méteres kajmán... A szonár nem tesz különbséget köztük" - mondta.

Krokodilok azonban csak állatkertekben élnek Franciaországban. Hogy miképpen kerülhetett (volna) egy közülük a xertigny-i tóba, ugyanolyan rejtély, mint maga a szörny.

A hajtóvadászat mindenesetre folytatódik. A hatóságok készenlétbe helyeztek egy hatalmas fémketrecet, hogy foglyul ejtsék a "lényt", mihelyt kimerészkedik rejtekhelyéről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×