eur:
389.77
usd:
365.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mackbecks: közönségsiker a Beckhamékről írt színdarab

Vastapssal és harsogó bravóval fogadta a közönség egy új zenés komédia írországi ősbemutatóját. A musical a labdarúgósztár David Beckhamről és celeb feleségéről, Victoriáról szól.

A szerző nem nevezi eredeti nevükön hőseit, de a zenés színdarab címe Macbecks, tehát eleve nyilvánvaló, hogy a főként fociintrikákról szóló történet David és Victoria Beckham életének epizódjait mutatja be.

A bemutatóra minden jegy elkelt, a közönség nagyon jól szórakozott, sokat nevetett, és végül felállva tapsolta ki a szereplőket a függöny elé.

A kiadott sajtóközlemény szerint a Macbecks iránt máris érdeklődnek impresszáriók Portugáliától Jeruzsálemig. Kissé tompít e világgá repített hír szenzációértékén, hogy mindez a dublini Olympia színházban történt, amely meglehetősen periférikus pontja a világ drámaművészetének. Még azt sem olvashattuk, hogyan fogadta a kritika az új darabot.

De ki tudja? Talán körbejárja a világot ez a revüjellegű, dalbetétekre alapozott színpadi munka, és szépen jövedelmez a társzerzők: Gary Cooke és Malachy McKenna számára. Január végéig marad műsoron a dublini Olympiában.

Gary Cooke írt már foci témájú komédiát. Az ír válogatott körüli intrikákról szólt I Keano című zenés színdarabja, ami csak néhány előadást ért meg. Ám remélheti, hogy Beckhamék színre vitt élete iránt talán nagyobb lesz az érdeklődés, és kétségtelenül segítette az epizódok drámai kibontakoztatásában, hogy nem kisebb sikerszerzőt vett maga mellé, mint Shakespeare-t.

Beckhaméket nem érdekelte a bemutató

Ugyanis feltűnnek a revüben a klasszikus remekmű, a Macbeth bizonyos elemei. Abban is volt három boszorkány, és Gary Cooke szintén szerepeltet hármat, kik közül az egyik Poshonia, azaz tulajdonképpen Victoria Beckham, aki Posh néven volt slágerénekes.

A Macbeck csupa móka és kacagás. Főbb szereplője Beckhaméken kívül a régies neveken szereplő, de könnyen felismerhető két csúcsedző: Sir Alex Ferguson és Sven-Göran Eriksson, továbbá a svéd szakvezető hajdani botrányában szereplő hölgy, a sajtótitkára, akivel viszonyt kezdett. Kissé régi és meglehetősen elfeledett történetek ezek.

Gary Cooke és Malachy McKenna meghívta a bemutatóra David Beckhamet és a feleségét, de nem jelentek meg, jóllehet a revü célja nem az, hogy őket sértegessék vagy járassák le, hanem oldott viccelődés a celebvilág furcsaságain.

Világhódítónak remélt körútját Dublin után a szintén írországi Cork városában folytatja a Macbeck, szó van arról, hogy az Írország és Norvégia között közlekedő komphajón is bemutatják. Londonban és New Yorkban még nem kapkodnak érte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×