eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sokkolta a tokaji furmint a lyoni sztárséfet - képgaléria

A hollandiai Wine Professional szakkiállításon igen jól fogadták a magyar borokat. A Tokaj-hegyaljai Királyudvar Pincészet száraz furmintja jutott a legmagasabbra: az eseményen részt vevő franciaországi három Michelin csillagos séf, Christopher Müller több bor közül végül a magyar furmintot választotta ételbemutatója egyik főszereplőjének.

Igen jól sikerült az ITD Hungary és a Magyar Bormarketing Kht. által szervezett magyar borbemutató Hollandiában, a január 12-14. között megrendezett Wine Professional kiállításon - tudta meg az InfoRádió Nemes Richárdtól, a Magyar Bormarketing Kht. ügyvezetőjétől. A kiállításon kizárólag a borkereskedelem és a gasztronómia szakmai képviselői vehetnek részt, az idei létszám meghaladta a tavalyi 15 ezret - említett szintén jó értelemben sokkoló részleteket az ügyvezető.

A magyar standon 30 csúcsminőségű magyar borral találkozhattak a főként holland, belga és luxemburgi kereskedők és éttermi szakértők. A bemutatott harminc magyar bort Jan van Lissum, a Wine & Food Association vezetője választotta ki 100 megküldött mintából. "Javarészt a tokaji, a balatoni és a szekszárdi régióból került ki a holland piac számára leginkább érdekes 19 fehér és 11 vörösbor. Ezek közül a holland szakértő a száraz fehérboroknak jósolja a legnagyobb jövőt" - mondta a Kerekes György, az ITD Hungary borágazatért is felelős vezetője.

Jan van Lissum jóslata beigazolódott, a magyarországi furmintokat nagyon jól fogadta a közönség. Különösen a tarcali Királyudvar Pincészet tokaji száraz furmintja (Királyudvar Sec) aratott nagy sikert, hiszen a kiállításon részt vevő séf-pápa, Christopher Müller ezt a bort választotta egyik bemutatójához. Müller a világ egyik leghíresebb séfjének, Paul Bocuse-nek a közvetlen munkatársa, a francia legenda egyik, három Michelin csillagos éttermében dolgozik.


Magyar borok a hollandiai szakkiállításon (képgaléria)

Müllert lenyűgözte a magyar bor, személyesen ő választotta ki több, köztük francia versenytárs közül - mondta el Nemes Richárd. A sztárséf a magyar furminthoz sokkoló ételkreációt készített, koktélos-poharakba. A pohárba sajtkrém került és tengervíz-koncentrátumból készült zselébe applikált homár.

Az extrém fogás is jól mutatja, hogy Hollandiában mennyire nagy a jó értelemben vett felhajtás a borok és a gasztronómia körül - jegyezte meg Nemes Richárd, a Bormarketing Kht. ügyvezetője.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×