eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Már nem divat az ebédszünet

A legtöbb brit hivatalnok nem tart szünetet a munkájában délben vagy ha meg is áll, éppen csak azért, hogy bedobjon egy szendvicset.

Egy friss kutatás szerint a brit hivatalnokok 7 százaléka egyáltalán nem szakítja meg a munkáját az evés kedvéért, 76 százalékuk pedig épp hogy pár percet szán arra, hogy bekapjon pár falatot.

Az Eurest Service, egy a hivatalok ellátását végző cég felmérése szerint, bár nem tapasztalható nagy különbség az elmúlt évekhez képest abban a tekintetben, hogy mit esznek az emberek a munkahelyükön, az evési mód jelentősen megváltozott.

Az átlagos ebédszünet jelenleg 29 perc, az azonban kiderült a felmérésből, hogy nem minden nap jut idő erre. Egy héten átlagosan 3,3 alkalommal tartanak ebédszünetet az emberek, a szám 2006-ban egy kicsit magasabb, 3,5 volt.

Mindezzel együtt a menü is kissé szegényesebbé vált, hiszen az emberek nemcsak az ebédek számát kurtították meg, hanem az időtartamát is, így nem jut idő a több fogásos étkezésekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×