eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nézze meg a kutyát, amely rá se bagózik a macskára!

A kutyák és macskák általában egymást szokták gyötörni, ám a vakvezető kutyáknak ki kell bírniuk, hogy ne kergessék fel a fára az előttük lépdelő cirmost.

A legtöbb kutya ugyanúgy reagál, ha meglát egy macskát: azonnal elkezdené kergetni és gyötörni. De nem így a vakvezető kutyák, nekik ugyanis ellen kell állniuk a macskák kísértésének, és látássérült gazdájukra kell figyelniük.

Ezt teszi Yoko is, aki egy angliai kutyakiképző központ egyik legjobb "diákja" , és ezt a képek is tanúsítják: hiába sétál előtte Nina, a macska, sőt még neki is dörgölőzik, és le is fekszik a földre előtte, az okos labrador tudomást sem vesz az őt hergelő állatról.

Az essexi Woodford Green kutyakiképző iskola két cicát "alkalmaz", hogy teszteljék a vakvezető kutyának készülő négylábúak idegeit. Azokat, amelyek agresszíven reagálnak a macskák megjelenésére, még további kemény kiképzésnek vetik alá. Az a kutya azonban, amelyik úgy reagál, mint Yoko, szinte biztos, hogy remek vakvezetővé válik, és nem hagyja magára kiszolgáltatott gazdáját, ha meglát egy macskát.

Leo és Nina cica már nyolc éve van az iskolában. Amikor éppen nem "dolgoznak" (vagyis nem tesztelik a kutyusok idegeit), a központ valamelyik helyiségében lustálkodnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×