eur:
388.66
usd:
360.55
bux:
68561.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elmenekült, miután megoldotta Amerika két legnagyobb gondját

A pácienseiből nyert zsírral hajtotta meg saját és barátnője terepkáróját egy felkapott kaliforniai plasztikai sebész, ám az ellene indított perek miatt fel kellett hagynia praxisával.

Alan Bittner egyszerre oldotta meg Amerika két legnagyobb gondját: a zsírleszívásra jelentkező pácienseitől származó zsiradékkal hajtotta meg saját és barátnője autóját. Persze ez tömegesen aligha lehet megoldás a - nyáron még - drága üzemanyag miatt morgolódó amerikaiak számára, ahogy valószínűleg a zsírleszívást is csak viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak az egyre több túlsúlyos amerikai közül.

Ezzel együtt a Beverly Hills-i plasztikai sebész gyorsan hírnevet szerzett újításával, amelyet a saját maga által létrehozott lipodiesel.com honlapon ismertetett - a biodízel mintájára nevezte el így az üzemanyagot. Közölte: eddig körülbelül hétezer zsírleszívást végzett, és sokkal több alapanyag áll a rendelkezésére, mint amennyit a két, sokat fogyasztó terepjáróval el tudnának használni.

Alan Bittner arról is írt, hogy sok ügyfele kifejezetten kérte: használja fel felesleges testzsiradékát az autók meghajtására, hogy így környezetbarát módon hasznosuljon a súlyfelesleg.

Noha tudósok szerint az emberi zsír ugyanúgy alkalmas bioüzemanyagok előállítására, mint az állati zsiradék, az egészségügyi felügyeletet sokkolta az információ, szigorúan tilos ugyanis az ilyen, emberi eredetű hulladék kereskedelmi hasznosítása.

Már ez is elég lett volna, hogy a felügyelet rajtaüssön a szépészeti klinikán, még nyomósabb okot adott azonban három páciens panasza, akik azt kifogásolták, hogy Alan Bittner megengedte a megfelelő képzettséggel és engedélyekkel nem rendelkező barátnőjének és asszisztenseinek az önálló működést. Az eredmény: a barátnő túl sok zsírt szívott le, súlyosan eltorzítva a páciensek alakját.

A plasztikai sebész azonban az ellenőrzés idejére már kereket oldott, jelenleg Kolumbiában él.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×