eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Borban a szeretet energiája

Szepsy István, a magyar borászat meghatározó alakja szerint a hit egyre nagyobb szerepet kap a mindennapok munkájában, így a borászatban is. A nemzetközi hírű szakember a karácsony üzenetéről, a munka és a spiritualitás kapcsolatáról is beszélt az InfoRádiónak.

A mádi Szepsy István, a magyar borászat kiemelkedő alakja szerint tudatosan és erősen kell működnie a mindennapi tevékenységben jelenlévő spiritualitásnak. Nem a végeredmény, a siker számít, hanem az, hogy az ember önérzetesen, szeretettel, elhivatottsággal végezze a munkáját. Aki pedig ehhez a munkához igazán nagy energiára vágyik, nem a teremtetthez, a materiális eszközökhöz, hanem a természetfelettihez, a teremtőhöz fordul.

A tokaji bor világhírű szakértője szerint az egyetemes hit egyre nagyobb szerepet kap a mindennapok munkájában, függetlenül a vallási, egyházi beállítottságtól. Azok az emberek, akiknek megvan a nyitottságuk az isteni szeretet energiájának befogadására, folyamatosan keresik önmagukat, törekszenek a jóra, életüket és munkájukat mint egy egység részeit képzelik el. A hívő embernek sokkalta nagyobb öröm lehet az osztályrésze, csak úgy, mint azoknak, akik a tevékenységéből részesülnek. Így például a bor fogyasztója is közvetlenül átérezheti azt az energiát, ami a borász munkájával kerül a palackba.

Szepsy István úgy véli, a karácsony egyik legfőbb üzenete, hogy az ember magába szállva a tisztaságra, az újjászületésre gondol. Ezeknek az érzéseknek a vágya minden emberben él, azonban fontos, hogy ne csak az ünnepen, hanem nap mint nap keressük őket. Akik ezt teszik, és hittel végzik munkájukat, a rendőrtől a boltosig, környezetük számára is pozitív energiát sugároznak, és a borhoz hasonlóan magukban hordozzák a folyamatos megújulás lehetőségét.

Hanganyag: Kovács András István, Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×