eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lefilmezték a svéd tavi szörnyet?

Svéd filmesek azt állítják, hogy sikerült lencsevégre kapniuk azt a mitikus lényt, amelyet Svédország Loch Ness-i szörnyének tartanak.

Egy elmosódott, hosszú keskeny sziluett a mélyben - ez látható azokon a felvételeken, amelyet svéd filmesek készítettek a Strorsjön, vagyis a Nagytó partján.

Svédország ötödik legnagyobb taváról azt tartják, hogy ez az otthona a svéd Loch Ness-i szörnynek - vagy ahogy svédül hívják: Strorsjoodjuret -, amelyről már 1635 óta találhatók feljegyzések. Azóta félezer ember jelezte, hogy látta a lényt.

A szemtanúk közül valaki azt állítja, hogy Storsjoodjuret kutyafejű és uszony van a nyakán, ám még a lény színéről sincs egyetértés. Többen azt mondják, hogy fekete és szürke, de sokan vélik úgy, hogy inkább vörös vagy sárga színű.

A szörny utáni vadászat 1894-ben kezdődött, amikor egy svéd tengerészkapitány külön céget alapított, hogy elkapja a legendás és titokzatos lényt.

A kutatás nem állt le: a tervek szerint 2009 nyarára 30 kamerát állítanak fel a tó partjára, hogy végre teljes valóságában lefilmezzék a szörnyet, amelynek létezése persze ugyanúgy bizonytalan, mint skóciai "rokonáé".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×