eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy hét étlen-szomjan - megtalálták az Írországban eltűnt magyar férfit

Kórházban ápolják, de már jól van az a magyar állampolgár, akit egyhetes kutatás után találtak meg az ír gárda mentőegységei egy Navanhoz közeli erdős területen egy gödörben fekve.

Az ötvenéves férfi július közepén érkezett az ír városba. A barátai július 23-án jelentették az eltűnését a helyi hatóságoknak. Egyik ismerőse vette fel a kapcsolatot a családjával és a dublini magyar nagykövetséggel is. A The Meath Chronicle című helyi napilap tájékoztatása szerint a férfi aznap sétálni indult, és a Bayne folyó partján látták utoljára.

A kutatásban, amelynek során a város környékét és a folyót is tüzetesen átvizsgálták, az ír gárda parti és vízi egysége is részt vett a polgárőrséggel karöltve. Az eltévedt magyart végül július 30-án találták meg egy bokrokkal erősen benőtt területen a folyó gátjától nagyjából fél kilométernyire.

A férfi erősen legyengült és zavart volt, mert már hét napja nem evett és nem ivott, amikor rátaláltak. Rövid ujjú pólót, farmernadrágot és sportcipőt viselt, s egy gödörben húzta meg magát. Fekete műanyag szatyrokkal és a növényzettel igyekezett védekezni a hideg ellen.

A gárda egyik illetékese szerint nagy szerencse, hogy éppen enyhe volt az időjárás. Elmondta, hogy 14 éves szolgálati ideje alatt sok ember felkutatásában részt vett már, de még nem találkozott ilyen esettel. "Élve megtalálni valakit hét nap után - igazán jó befejezés volt mindenki számára" - fogalmazott.

A szerencsésen megmenekült embert egy navani kórházba szállították, ahol jelenleg is tartózkodik az újságcikk szerint.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×