eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Óvatosan a hennával, életre szóló sebeket okozhat

Egy brit kisfiú valószínűleg egész életében viselni fogja azokat a hegeket, amelyeket egy nyaralás során kért műtetoválás okozott a karján.

A tízéves brit kisfiú és családja Törökországban nyaralt. A gyermek már az első nap csináltatni akart magának egy henna tetoválást, s ehhez a szülei hozzá is járultak. Ezzel még nem is volt semmi probléma, ezért a gyermek a nyaralás utolsó napján is csináltatni akart egyet, hogy megmutathassa azt otthon a barátainak.

A szalonban azonban nem azt a nőt találta, akit az első alkalommal, a másik hölgy pedig másfajta anyagot használt a minta felviteléhez. A gyermek karjára egy homokhoz hasonló, kiemelkedő formát vitt fel.

A család másnap hazarepült Nagy-Britanniába. A műtetoválás három nappal később hegesedni kezdett, viszketett és felhólyagosodott.

A szülők ezért kórházba vitték gyermeküket. Az orvosok bekötötték a karját és azt mondták: ha továbbra is problémája lesz, menjen vissza kötözésre - erre már néhány órával később sor is került.

A fiú a betegsége miatt az év első hónapját kihagyta az iskolából. Bőre néhány héten belül vörösre változott, a hegek pedig nagyon fájdalmasak voltak.

Édesanyja most mindenkit figyelmeztetni akar: alaposan gondolják meg, engedik-e gyermekének a tetoválás készítését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×