eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Edzéssel és megfelelő étrenddel megőrizhetjük agyunk egészségét

Kiegyensúlyozott étrenddel és rendszeres edzéssel megőrizhető az agy egészsége, és megelőzhetők az időskori elbutulással járó betegségek.

A megfelelő tápanyag úgy hat az agyra, mint a gyógyszer - mondta Fernando Gómez-Pinilla brit pszichiáter és neurológus, aki évek óta vizsgálja az élelmiszerek jótékony hatását.

Rámutatott: a megfelelő táplálkozás mellett elegendő alvásra és rendszeres testedzésre is szükség van agyunk karbantartásához.

Az orvos több mint 160 kutatás eredményeit tekintette át, amelyek mind arról szóltak: milyen hatással vannak az agyra az élelmiszerek.

Megállapította, hogy az omega-3 zsírsav, amely a többi mellett a kiviben, a dióban és a lazacban is megtalálható, igen jótékonyan hat például a memóriára, a tanulási folyamatokra. Emellett hozzájárul a depresszió, valamint az időskori elbutulás megelőzéséhez.

Számos kutatás bizonyította már, hogy azok a gyermekek, akik ezeket az élelmiszereket fogyasztják, jobban teljesítenek az iskolában, a többi mellett gyorsabban tanulnak meg írni-olvasni, és a megfelelő viselkedésmintákat is hamarabb sajátítják el.

A hasznos tápanyagok bevitele különösen fontos gyermekkorban, amikor még fejlődésben van az agy. A többi mellett a vas, a cink, a folsav, valamint különböző vitaminok hatnak jótékonyan az agyra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×